Εργαστήριο αφρικάνικου χορού και μουσικής για μικρούς και μεγάλους

Ο χορευτής και μουσικός Dauda Conteh από τη Σιέρρα Λεόνε έρχεται την Τετάρτη 28 Ιουνίου στο Positive Space studio για να ταξιδέψουμε μαζί στη Δυτική Αφρική μέσα από το χορό, τη μουσική, το τραγούδι και να γνωρίσουμε την κουλτούρα, τους παραδοσιακούς ρυθμούς και τις μουσικές παραδόσεις της αφρικανικής ηπείρου.

Ο αφρικάνικος χορός χαρακτηρίζεται από τη δυναμική κίνηση που εμπεριέχει την επαφή με τη φύση και εμπνέεται από τον άνθρωπο και την καθημερινότητά του. Σε συνδυασμό με τον ήχο των παραδοσιακών κρουστών, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να ανακαλύψουμε τον εσωτερικό μας ρυθμό, να αφουγκραστούμε το σώμα μας, την αναπνοή μας, να γειωθούμε, να αφεθούμε και να απολαύσουμε την ευεργετική αίσθηση ευφορίας που μας προσφέρει αυτή η πολύ ζωντανή και αυθεντική εμπειρία.

Το εργαστήριο συνοδεύει ζωντανή μουσική και απευθύνεται σε ενήλικες και σε παιδιά 5-11 ετών.

Στον αφρικανικό χορό για παιδιά ζωντανεύουμε ιστορίες, μαθαίνουμε να οδηγούμε τα βήματά μας στους ρυθμούς των αφρικανικών κρουστών, εξερευνούμε τους ήχους και εκφράζουμε τη δημιουργικότητά μας μέσα από την κίνηση και το τραγούδι.

Κράτηση θέσης για παιδιά
Κράτηση θέσης για ενήλικες

Εργαστήριο αφρικάνικου χορού και μουσικής για μικρούς και μεγάλους

Αφρικάνικος χορός για παιδιά και ενήλικες
Τετάρτη 28 Ιουνίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 IOYNIOΥ

17:30 - 18:30 Παιδικό τμήμα - προσέλευση 17:15

Συμμετοχή 10 €

19:00 - 20:30 Ενηλίκων - προσέλευση 18:30

Συμμετοχή 15 €

Δεν είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να έχουν προηγούμενη γνώση η εμπειρία.Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι'αυτό είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Κράτηση θέσης για παιδιά
Κράτηση θέσης για ενήλικες

Ο Dauda Conteh κατάγεται από την Σιέρρα Λεόνε της δυτικής Αφρικής. Από μικρή ηλικία υπήρξε μέλος του National Dance Troupe of Sierra Leone, με το οποίο έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Αφρική (Γκάμπια, Σενεγάλη, Γκάνα), στην Ευρώπη (Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία) και στην Τουρκία. Είναι χορευτής (αφρικάνικος, σύγχρονος, αφροσύγχρονος χορός, ακροβατικά) και κρουστός (djembe, doundoun). Τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα και εργάζεται ως δάσκαλος αφρικάνικου χορού και ως κρουστός σε μαθήματα αφρικάνικου χορού, διδάσκοντας σε παιδιά και σε ενήλικες. Έχει συμμετάσχει στα «Ιερά Τύμπανα της Γης», στο Θέατρο Δόρα Στράτου, 2012-13 (χορός, ακροβατικά), στη παράσταση «The Quiet Voice” της Ερμίρα Γκόρο ως χορευτής (σύγχρονο) και ως κρουστός (μουσική επιμέλεια-Νίκος Κυπουργός) και σε πολλές άλλες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα (Θέατρο Σημείο, Bollywood Festival 2014, Byron College Cultural Festival, Fringe Festival). Είναι μέλος της μουσικοχορευτικής ομάδας Troupe Emma Ya και ένας από τους βασικούς ιδρυτές του συλλόγου Watoto Africa.