Από τη Θράκη στη Νότια Ιταλία

Οι encardia έρχονται στο Positive Space για ένα διήμερο σεμινάριο γεμάτο χορό, ζωντανή μουσική, ιδέες, εκπλήξεις και... αποκαλύψεις. Με αυτό το σεμινάριο εγκαινιάζεται η συνεργασία των encardia με το Positive Space studio!

Το σεμινάριο περιλαμβάνει παρουσίαση-εκμάθηση των βασικών κινήσεων-βημάτων παραδοσιακών χορών της Νότιας Ιταλίας (Pizzica pizzica, tarantella Calabrese, tammurriata κ.λ.π.) και αντίστοιχη προσέγγιση παραδοσιακών χορών της Θράκης με πρωταγωνιστή φυσικά τον «ζωναράδικο».

Οι χοροί παρουσιάζονται μέσα στο πολιτισμικό τους πλαίσιο με αφορμή την 20ετή εμπειρία των encardia στις ελληνόφωνες περιοχές του Ιταλικού Νότου, αλλά και την πολυετή διδακτική εμπειρία των δύο χορευτριών του συγκροτήματος στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Η μουσική που θα συνοδεύει το εργαστήρι θα είναι ζωντανή με μουσικούς των encardia.
Δήλωσε συμμετοχή

Σεμινάριο με τους Encardia

Διήμερο σεμινάριο
13 & 14 Μαΐου

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΙΟΥ

10:30 Προσέλευση

11:00 - 13:00 Παρουσίαση χορών, τα πρώτα βήματα

13:30 - 15:00 Προβολή της βραβευμένης ταινίας του Άγγελου Κοβότσου «encardia η πέτρα που χορεύει» γυρισμένη σχεδόν αποκλειστικά στην Κάτω Ιταλία με τους encardia (2012)

17:00 - 18:15 Εργαστήρι ταραντέλλας για παιδιά 6-12 ετών (Α' μέρος)

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ

10:30 Προσέλευση

11:00 - 13:00 Επανάληψη των χτεσινών βημάτων, νέες φιγούρες και νέοι χοροί και φυσικά το τραγούδι μας.

13:30 - 15:00 Κεράσματα και ο χορός στην πράξη

17:00 - 18:15 Εργαστήρι ταραντέλλας για παιδιά 6-12 ετών (Β' μέρος)

Κόστος συμμετοχής

ενηλίκων: 40 ευρώ (για τις 2 μέρες)
παιδιών: 5 ευρώ για κάθε μέρα

Δεν είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να έχουν προηγούμενη γνώση η εμπειρία.

Θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης από τους encardia και το Positive Space, εφόσον έχουν παρακολουθήσει όλες τις συναντήσεις.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι'αυτό είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Δήλωσε συμμετοχή

Τα μέλη των encardia ήδη από το 2004 ιχνηλατούν με πάθος και απόλυτο σεβασμό τις περιοχές του Ιταλικού Νότου (Απουλία, Νάπολη, Καλαβρία, Σικελία) αναζητώντας σχέσεις πολιτισμού που μας συνδέουν με την άλλη πλευρά του Ιονίου. Το εργαστήρι αυτό αποτελεί και μια πρόσκληση για να πλησιάσουμε κι εμείς βιωματικά μέσα μας αυτές τις σχέσεις, να βρεθούμε κοντά τους και να χορέψουμε στις παραστάσεις τους, ακόμα και να τους ακολουθήσουμε σε κάποιο από τα ταξίδια τους.